UITSTAPJES

 

Er zijn veel bezienswaardigheden en activiteiten in de omgeving van onze B&B voor het maken van leuke uitstapjes.
Graag helpen wij jullie verder op weg om dit stukje authentiek Spanje in Castilla y León te verkennen.
Kan je niet wachten om al het moois van deze regio te ontdekken? Lees dan zeker onze inspiratie artikels. 

 

Valderrey 
Met zijn 24 inwoners (en 6 ooievaars) is dit het dorpje waar je verblijft als je bij a-ti logeert. Zonder tijdmachine terug in de tijd... het kan! Wandel door het dorp, bezoek de kerk en geniet van de uitgestrekte velden. En wie in het weekeinde bij ons logeert, nemen we graag mee naar de lokale bar van het dorp waar je kan kennis maken met de dorpelingen. Authenticiteit ten top!  Terug door onze poort, geef je je weer over aan de luxe van vandaag... op je kamer of bij het zwembad.

Dorpsfeesten: vanaf 2e zaterdag van augustus.


 

Astorga
Astorga is de dichtstbijzijnde stad en bevindt zich op 8 km van a-ti.  Elke dinsdagochtend is er een markt in het centrum van de stad.
Een bezoek aan het paleis van Gaudí, de kathedraal en de historische binnenstad is een must.
Ook een drankje en een hapje op één van de vele gezellige terrassen van de Plaza Mayor, genietend van de zon, mag je zeker niet overslaan!
Wil je vanuit je luie zetel deze leuk stad alvast eens verkennen? Lees dan zeker eens ons artikel 'Astorga, gezelligheid troef!'

 Stadsfeesten:
    - Piñata - Carnaval (februari)
    - Semana Santa - week voor Paasmaandag
- Astures y Romanos - laatste week juli
- Santa Marta - laatste week augustus


León 
León is de tweede grootste stad en bevindt zich op iets meer dan een half uurtje rijden met de auto.
Ook hier vind je veel historische gebouwen en verschillende musea maar eveneens winkelen en uitgaan behoren tot de mogelijkheden.
Als hoofdstad van de provincie León zeker een bezoekje waard! Je leest er meer over in ons artikel 'León... een levendige provinciehoofdstad!'


Camino Santiago de Compostella

Van Astorga tot Ponferrada en nog verder is het wandelen met de pelgrims op weg naar Compostella... een belevenis die je niet mag overslaan. Het kan natuurlijk ook heel goed met de fiets, op de motor of met de auto! Je komt tal van pittoreske dorpjes tegen waar je even terug in de tijd wordt gekatapulteerd.
Wil je meer te weten komen over deze prachtige route? Lees dan zeker ons artikel "In de voetsporen van een pelgrim".


Las Médulas  

Las Médulas was de belangrijkste goudmijn in Spanje tijdens het Romeinse Rijk en is door Unesco erkend als werelderfgoed.
Het bezoek is gratis en je kan er zo lang rond zwerven als je zelf wilt. Er zijn verschillende wandelingen. De mooiste tijd om dit magische spektakel te bezoeken is in het voor- en najaar vanwege de volledig groene vegetatie. Het mooiste uitzicht is vanuit het uitkijkpunt van Orellán.
Eigenlijk niet te omschrijven , gewoon gaan bezichtigen en... genieten!
Kan je niet wachten, surf dan naar ons inspiratie artikel "Bewonder natuurfenomeen Las Médulas".


Salamanca, Zamora, Valladolid,...

Historische steden in Noord-Spanje die meer dan de moeite waard zijn om te bezoeken vanuit a-ti.
Hiervoor moet je zeker een dag per stad uittrekken om al dit moois te bewonderen!


Lago de Sanabria 

Het grootste gletsjermeer van Spanje, ligt op 1028 m hoogte met tal van strandjes waar je heerlijk kan picknicken. En op 8 km van het meer vind je het middeleeuwse dorpje PUEBLA DE SANABRIA. Aan het eind van dit dorp - dat overigens op de lijst staat van mooiste dorpen van Spanje -  vind je een perfect gerestaureerd kasteel van waaruit je een prachtig uitzicht hebt op de vallei. Je leest er alles over in ons artikel "Wandel mee langs het grootste natuurlijke meer van Spanje".


Teleno gebergte

2188 Meter hoog en naast de deur. Eerst vanuit onze tuin te bewonderen en hem dan bedwingen! Lopen, fietsen, met de motor of met de auto,
er is altijd een manier om dit te volbrengen. Je vindt er verschillende meren en tal van authentieke dorpjes waar de tijd lijkt stil te staan.
Alle informatie over dit prachtig stukje natuur vind je in ons artikel "Onze berg Teleno". 


Valporquero

Eén van de mooiste grotten van Spanje gelegen in het gebergte ten Noorden van León. Ze bestaat uit 7 te bezichtigen galerijen, elk met een indrukwekkende structuur wat voor prachtige schakeringen zorgt. De verlichting in de grotten zorgt voor een magische sfeer en laat je dit natuurwonder van dichtbij bewonderen.
Ook de weg ernaartoe is prachtig. Meer informatie lees je in ons artikel "Magie onder de grond".


Wijntoerisme

Vanuit a-ti kan je verschillende wijnregio's bezoeken zoals Ribera del Duero, Ribera Sacra, El Bierzo, Rueda en Torro. 

Onze favoriet bevindt zich op 45 minuten rijden: het domein PRADA A TOPE in El Bierzo. Laat je rondrijden door de prachtige wijngaarden en geniet van een heerlijke lunch op het prachtige terras vanwaar je een adembenemend uitzicht hebt over de wijngaarden.
Tijdens een gegidste rondleiding krijg je een
uitgebreide blik achter de schermen.
 
Maar ook Bodega Villacreses is een bezoekje waard. Naast een gegidste rondleiding kan je hier een fietstocht maken op de elektrische fiets door de wijngaarden.
Op het einde van de tocht krijg je een picknickmand en kan je gezellig picknicken tussen de wijngaarden.

Of wat dacht je van Bodega Algueira, waar je met een boot vanop de rivier de wijngaarden kan bewonderen die gelegen zijn op de flanken van enkele steile bergen.
Wens je je een volledige week in de Spaanse wijn te verdiepen dan zijn onze wijnweken misschien wel iets voor jullie.
Wist je dat we bovendien met ons a-ti gourmet label al het lekkers dat deze regio te bieden heeft tot bij jullie thuis brengen?
Neem maar eens een kijkje op onze a-ti gourmet pagina.

Actie!

Voor de iets meer avontuurlijke vakantiegangers hebben we eveneens een leuk aanbod. We werken samen met enkele lokale organisaties welke al meerdere jaren
actief zijn in het organiseren van avontuurlijke uitstapjes zoals rafting, kayak, speleologie,... 
Ga bv op canyoning tocht. Tijdens deze tocht zal je stukken lopen, zwemmen, klimmen, springen en glijden. Een unieke ervaring!

Wil je één van deze activiteiten graag beleven tijdens je vakantie bij ons? Laat het ons dan tijdig weten!
En wens je met een groep een actieve week bij ons door te brengen? Bekijk dan onze avonturenweek eens.
a-ti.org_canyoning
a-ti.org_canyoning_1
a-ti.org_rafting
a-ti.org_espeleologia


NOG MEER TE WETEN KOMEN OVER NOORD-SPANJE?. GA NAAR ONZE INSPIRATIE PAGINA EN ONTDEK ENKELE LEUKE BERICHTEN OM JULLIE TE INSPIREREN VOOR JULLIE VOLGENDE VAKANTIE IN NOORD-SPANJE.

EN WIL JE NOG ANDERE LEUKE LOCATIES TOEVOEGEN AAN JULLIE REIS OP WEG NAAR A-TI, BEKIJK DAN ZEKER ONZE REISTIPS!