UA-115780321-1
B&B Casa Rural a-ti
The perfect bed & breakfast to discover this authentic and historic part of Castilla y León in Northern Spain!

Uitstapjes

Er zijn veel bezienswaardigheden en activiteiten in onze omgeving voor het maken van leuke uitstapjes. Hier een greep uit dit alles, maar er is nog veel meer.

Graag helpen wij jullie verder op weg om dit stukje authentiek noordwest Spanje in Castilla y León te verkennen.

Valderrey

Met zijn 24 inwoners (en 6 ooievaars) is dit het dorpje waar je verblijft als je bij a-ti logeert. Zonder tijdmachine terug in de tijd... het kan! Wandel door het dorp, bezoek de kerk en geniet van de uitgestrekte velden. Terug door onze poort, geef je je weer over aan de luxe van vandaag... op je kamer of bij het zwembad.

Dorpsfeesten: vanaf 2e zaterdag van augustus.


Astorga

Is de dichtstbijzijnde stad en bevindt zich op 8 km van a-ti.

Elke dinsdagochtend is er een markt op het grote plein in het centrum.

Een bezoek aan het paleis van Gaudi, de kathedraal en de historische binnenstad is een must. Ook een drankje en een hapje op één van de vele gezellige terrassen, genietend van de zon, mag je zeker niet overslaan!

Feesten:
    - Piñata - Carnaval (februari)
    - Semana Santa - week voor Paasmaandag
    - Astures y Romanos - laatste week juli
    - Santa Marta - stadsfeesten laatste week augustus

León

Is de tweede grootste stad,  op iets meer dan een half uurtje met de auto.
Ook hier vind je veel historische gebouwen en verschillende musea maar eveneens winkelen en uitgaan behoren tot de mogelijkheden.

Als hoofdstad van de provincie León zeker een bezoekje waard!


Camino Santiago de Compostella

Van Astorga tot Ponferrada en nog verder is het wandelen alsof met de pelgrims... een belevenis die je niet mag overslaan. Het kan natuurlijk ook heel goed met de fiets, op de motor of met de auto!


Las Medulas 

Las Medulas was de belangrijkste goudmijn in Spanje tijdens het Romeinse Rijk en is door Unesco erkend als werelderfgoed.

Het bezoek is gratis en je kan er zo lang rond zwerven als je zelf wilt. Er zijn verschillende wandelingen. De mooiste tijd om dit magische spektakel te bezoeken is in het voor- en najaar vanwege de volledig groene vegetatie. Het mooiste uitzicht is vanuit het uitkijkpunt van Orellon.

Eigenlijk niet te omschrijven , gewoon gaan bezichtigen en... genieten!


Salamanca, Zamora, Valladolid,...

Historische steden in Noord Spanje die meer dan de moeite waard zijn om te bezoeken vanuit a-ti.

Hiervoor moet je zeker een dag per stad uittrekken om al dit moois te bewonderen!


Lago de Sanabria 

Het grootste gletsjermeer van Spanje , ligt op 1028 m hoogte en is een heel leuke dagtrip,  zeker gecombineerd met een bezoek aan Pueblo de Sanabria !


Teleno gebergte

2188 Meter hoog en naast de deur.

Eerst vanuit onze tuin bewonderen en hem dan bedwingen ! Lopen, fietsen, met de motor of met de auto, er is altijd een manier om dit te volbrengen.


Valporquero

Eén van de mooiste grotten van Spanje gelegen in het gebergte ten Noorden van León. Ze bestaan uit 7 te bezichtigen galerijen, elk met een indrukwekkende structuur wat voor prachtige schakeringen zorgt. De verlichting in de grotten zorgt voor een magische sfeer en laat je dit natuurwonder van dichtbij bewonderen.

Ook de weg ernaartoe is prachtig.


Actie!

Voor de iets meer avontuurlijke vakantiegangers hebben we eveneens een leuk aanbod. We werken samen met enkele lokale organisaties welke al meerdere jaren actief zijn in het organiseren van avontuurlijke uitstapjes zoals rafting, kayak, speleologie,... 

Ga bv op canyoning tocht. Tijdens deze tocht zal je stukken lopen, zwemmen, klimmen, springen en glijden. Een unieke ervaring!

Wil je één van deze activiteiten graag beleven tijdens je vakantie bij ons? Laat het ons dan tijdig weten!

  • a-ti.org_canyoning
  • a-ti.org_canyoning_1
  • a-ti.org_rafting
  • a-ti.org_espeleologia


IN TIJDEN VAN CORONA INSPIREREN WIJ JULLIE GRAAG OM SPANJE  BIJ JULLIE THUIS TE BRENGEN. GA NAAR ONZE INSPIRATIE PAGINA EN ONTDEK ENKELE LEUKE BERICHTEN OM JULLIE TE INSPIREREN VOOR JULLIE VOLGENDE VAKANTIE WANNEER DE WERELD WEER EEN BEETJE MEER VEILIG IS OM ROND TE REIZEN.