REIZEN PER AUTO


Voor wie graag met de auto reist hebben we enkele leuke tips in petto om op je route naar onze B&B meteen een vakantiegevoel te creëren.  Want op jullie reisweg naar ons kom je enkele leuke steden tegen die de moeite lonen om afhankelijk van je vakantieplanning, 1 of meerdere nachten te verblijven.  Hieronder een opsomming van enkele leuke plaatsen om te combineren met een verblijf bij ons.


Tours draagt de titel “Ville d’art et d’histoire” en is rijk aan cultuur, geschiedenis en kunst. Gelegen in het hart van de Loire kastelen, is dit een leuke plek om even halt te houden op weg naar onze B&B. Je kan er te voet, met de fiets of met een boemeltreintje de oude stadswijk ontdekken of gaan wandelen in de historische tuinen van de stad. Vanuit België is het ongeveer 500 km rijden naar Tours en vanuit Tours is het nog 1.100 km. 
 

Foto's: www.france-voyages.com

 

Saintes wordt door kenners als één van de mooiste dorpen in het departement Charente-Maritime genoemd. De mooie ligging van deze plaats aan de rivier Charente, de bezienswaardigheden en de mooie binnenstad maken van Saintes een plaats die meer dan de moeite waard is om te bezoeken. Vanuit België is het ongeveer een 753 km rijden naar Saintes en vanuit Saintes naar onze B&B is het nog 750 km.

Foto's: www.patrimoine-histoire.fr


Bordeaux is een prachtige stad waar veel te zien en te beleven valt. Je hebt er veel mooie pleinen die omringd worden door indrukwekkende gebouwen en mooi standbeelden. Verder vind je er ook het Musée des vins, waar je alles leert over Bordeaux wijnen. Kortom, een stad waar je je niet zal vervelen! Vanuit België is het ongeveer een 900 km rijden naar Bordeaux en vanuit Bordeaux naar onze B&B is het nog 670 km.
Foto's: www.zininfrankrijk.nl

 

San Sebastian is de eerste bekende stad wanneer je de Spaanse grens oversteekt en heeft enorm veel te bieden. En dan vooral op culinair gebied! Niet alleen telt San Sebastian de meeste sterrenrestaurants van Spanje, je vindt er ook de beste tapa’s: pintxos. Verder vind je hier ook een prachtige, schelpvormige baai en één van de mooiste en elegantste stranden van heel Spanje, Playa de la concha. Dit strand werd in 2018 door Tripadvisor nog uitgeroepen tot mooiste strand van Spanje! Vanuit België is het ongeveer 1100 km rijden naar San Sebastian en vanuit San Sebastian naar onze B&B is het nog 440 km.

Foto: www.lonelyplanet.com

 

Volgende Spaanse stad die we kunnen aanbevelen is Bilbao. Het is de grootste stad van het Spaanse Baskenland en vooral gekend door het wereldberoemde Guggenheim museum. Een must see wanneer je de stad bezoekt. Niet alleen vanwege de leuke collecties die er te bewonderen vallen maar zelfs de buitenkant is een streling voor het oog. En ook de innerlijke mens komt hier rijkelijk aan zijn trekken. Want hier eet je de tapas, of eigenlijk moeten we zeggen pintxos, zoals ze bedoeld zijn. De historische hoogtepunten liggen heel centraal zodat je in 1 dag veel kan zien. Heb je deze stad nog nooit bezocht dan kan je er dus een citytrip van 1 à 2 dagen aan koppelen, al dan niet op de heen of terugweg. Vanuit België is het ongeveer 1200 km rijden naar Bilbao en vanuit Bilbao naar onze B&B is het nog 380 km. 
Foto's: www.viajes.nationalgeographic.com.es


En dan is er nog Burgos. Deze stad staat vooral bekend om haar uitzonderlijk mooie kathedraal (sommigen beweren dat ze nog imposanter is dan de kathedraal in Santiago de Compostella) maar ook op culinair vlak heeft deze stad veel te bieden. Zo werd deze stad in 2013 uitgeroepen tot culinaire hoofdstad van Spanje. Vanuit België is het ongeveer een 1300 km rijden naar Burgos en vanuit Burgos naar onze B&B is het nog 230 km. 

Foto: www.viajes.nationalgeographic.com.es

Voorbeeld reisroute 2 tussenstops:

Dag 1: Vertrek richting Saintes (750 km)  - bezoek en overnachting Saintes

Dag 2: Vertrek richting San Sebastian (360 km) – bezoek en overnachting San Sebastian

Dag 3: Vertrek richting Valderrey (440 km) – start verblijf Casa Rural a-ti

Dag 4 tem 10: verblijf Casa Rural a-ti (7 nachten)

Dag 11: Vertrek richting Burgos (228 km) – bezoek en overnachting Burgos

Dag 12: Vertrek richting Bordeaux (450 km) – bezoek en overnachting Bordeaux

Dag 13: Vertrek richting België (900 km)

Voorbeeld reisroute 3 tussenstops:

Dag 1: Vertrek richting Tours (500 km)  - bezoek en overnachting Tours

Dag 2: Vertrek richting Bordeaux  (350 km)  – bezoek en overnachting Bordeaux

Dag 3: Vertrek richting Bilbao (335 km) – bezoek en overnachting Bilbao

Dag 4: Vertrek richting Valderrey (380 km) – start verblijf Casa Rural a-ti

Dag 5 tem 11: verblijf Casa Rural a-ti (7 nachten)

Dag 12: Vertrek richting Burgos (228 km) – bezoek en overnachting Burgos

Dag 13: Vertrek richting San Sebastian (215 km) – bezoek en overnachting San Sebastian

Dag 14: Vertrek richting Saintes (360 km) – bezoek en overnachting Saintes

DAG 15: Vertrek richting België (750 km)


TERUG NAAR PAGINA REISTIPS