Parque de Cabárceno - op safari in Spanje

Zeg niet zo maar zoo tegen het dierenpark Cabárceno. Want het is zo veel meer! Het is één van de plaatsen waar je dieren in “semi” vrijheid in Spanje kunt zien. Het ligt op slechts 15 km van Santander en is erin geslaagd om dieren uit de vijf continenten samen te brengen in een natuurlijke omgeving.


Het natuurpark Cabárceno ligt in de Pisueña vallei, in de gemeente Penagos, en is gevestigd op een voormalig mijnbouwsite. Het park werd in 1990 ingehuldigd  en heeft een totale oppervlakte van 750 hectare. Eén van de dingen die je tijdens je bezoek zeker zullen verrassen zijn niet alleen de dieren maar ook de spectaculaire landschappen. Deze zijn deels het resultaat van de vroegere mijnbouw en deels van de wederopbouw van het domein. Heel veel bomen, struiken en weilanden die je vandaag de dag kan aanschouwen zijn geplant tijdens de opbouw van het park.


Maar natuurlijk vormen de dieren het grootste spektakel! Het park herbergt momenteel bijna duizend exemplaren van meer dan honderd verschillende diersoorten uit de vijf continenten. Ze leven allen in bijna totale vrijheid over het uitgestrekte gebied, waardoor een omgeving ontstaat die veel dichter bij hun oorspronkelijke habitat ligt dan die van een stadsdierentuin. Het leven ontwikkelt zich in een zo natuurlijk mogelijke omgeving voor de dieren die er vertoeven.


De meer dan 20 km aan wegen die het park doorkruisen, leiden je naar de verschillende omheiningen langs prachtige kloven, vredige meren en suggestieve rotsformaties. Bovendien zijn er door het hele park talloze parkeerterreinen en stopplaatsen die je in staat stellen om prachtige hoekjes te ontdekken. En natuurlijk is er ook een indrukwekkende demonstratie van roofvogels uit Amerika, Europa en Afrika. Tijdens deze vogelshow kan je de vliegtechnieken van deze spectaculaire vogelsoorten observeren.


Een andere manier om je bezoek aan Cabárceno compleet te maken is de gondelbaan. Met vier haltes langs de route en een totale duur van ongeveer een uur, maak je kennis met dit prachtige park vanuit de lucht. Je ontdekt plaatsen die te voet niet bereikbaar zijn en waardoor je de favoriete schuilplaatsen van de dieren kan spotten. Kortom, een unieke ervaring om Cabárceno vanuit alle hoeken te leren kennen. En het leuke van alles: de rit zit inbegrepen in je toegangsticket waarmee je onbeperkt toegang hebt tot zowel het park als de gondelbaan.


En zoals gezegd ligt dit park op amper 15 km van de stad Santander en dus ook van de Cantabrische zee. Een ideale manier om zowel stad als natuur te combineren. Want zowel Santander als de ruwe kust van Cantabria zijn absoluut de moeite om te ontdekken wanneer je Noord-Spanje doorkruist.


Vanuit Santander is het nog 314 km naar onze B&B!
Wist je trouwens dat je ook op Santander kan vliegen? Een ideale locatie dus om je rondreis in Noord-Spanje te starten!

En heb je na het lezen van dit artikel zin gekregen om nog meer leuke plekjes te ontdekken op weg naar onze B&B?
Neem dan eens een kijkje op PLAN JE ROUTE en begin alvast te dromen van je volgende vakantie in Noord-Spanje!
¡Buen viaje!

Terug naar startpagina inspiratie.