MADRID

De hoofdstad van Spanje en absoluut de moeite om te bezoeken. Een stad met prachtige gebouwen, leuke overdekte “food markets” en schitterende parken. Eigenlijk te leuk om maar 1 nachtje te verblijven. Dus heb je meer tijd en Madrid nog nooit bezocht, koppel dan een 2 of 3-daagse citytrip aan jullie verblijf bij ons, al dan niet bij het heen of terugvliegen.

 

Foto's: www.disfrutamadrid.com


VALLADOLID - SEGOVIA – AVILA - SALAMANCA

Heb je Madrid al eens bezocht of wil je liever als startbestemming iets kleinschaliger, zonder dag 1 al meteen te veel kilometers te overbruggen, dan kunnen we de steden VALLADOLID,SEGOVIA, AVILA of SALAMANCA ten zeerste aanraden.

Valladolid was ooit Spanjes eerste hoofdstad en daarom een stad vol geschiedenis. De stad is vandaag de dag de hoofdstad van de autonome regio Castilla y León en herbergt een mooi historisch centrum. De Plaza Mayor met zijn vele rode gevels is het ideale uitgangspunt om het oude stadscentrum te verkennen. En de trekpleister is het “Musea Nacional de Escultura”. Dit mag je eigenlijk niet missen wanneer je de stad bezoekt, vooral omdat het hoofdgebouw zich in een prachtig monument bevindt en een collectie herbergt van bijna 4 eeuwen religieuze beeldhouwkunst, waaronder de mooiste werken die ooit in Castilla zijn gemaakt.

Valladolid bevindt zich op zowel 150 km van Madrid als op 150 km van onze B&B. Ideaal dus om de rit te breken of om zelfs een nachtje te vertoeven zodat je de volgende na de lunch kan afzakken naar onze B&B. Meer weten over deze historische stad? Klik dan HIER.


Segovia werd in 1985 uitgeroepen tot Unesco werelderfgoed en heeft een prachtige nog complete Romeinse aquaduct, wat meteen DE bezienswaardigheid is van deze stad. Maar ook het compacte historische centrum heeft heel veel te bieden. Zo is er de bijna 90 meter hoge toren van de kathedraal van Segovia die hoog boven de stad prijkt. En natuurlijk is net zoals in zoveel Spaanse steden ook de Plaza Mayor een bezoekje waard. Het is één van de meest bruisende pleinen van de stad en staat dan ook garant voor veel gezelligheid en leuke bars en restaurantjes.

Avila is wereldberoemd vanwege zijn middeleeuwse stadsmuren die de gehele oude binnenstad omringen. Ook deze stad is Unesco werelderfgoed en achter de muren ligt een gezellig centrum verborgen, rijkelijk gevuld met romaanse architectuur, gotische kerken, kloosters en musea.

Segovia en Avila  bevinden zich op een uurtje tot 1,5 uur rijden van de luchthaven van Madrid en op 250 km van onze B&B. Beide steden lenen zich perfect om een nachtje te slapen om dan dag 2 verder te reizen naar onze B&B.

Foto's: www.viajes.nationalgeographic.com.es

Salamanca, de universiteitstad van Spanje en wordt ook wel het kleine Rome genoemd. En dat is niet gelogen want je waant je hier in een openluchtmuseum. De Plaza Mayor van Salamanca wordt als één van de mooiste beschouwd binnen heel Spanje. Maar ook de rest van de stad is absoluut de moeite.

Salamanca ligt 2 uurtjes van de luchthaven van Madrid en ook een kleine 2 uur van onze B&B. Perfect dus om een eerste nacht door te brengen en na de siësta op dag 2 af te zakken naar onze B&B.VORIGE                                                                                                                                                                                                                                                                 VOLGENDE