VOGELS SPOTTEN IN VALDERREY

Ook als liefhebber van vogels ben je bij ons aan het juiste adres. En het leuke is dat je hiervoor helemaal niet zo ver op pad moet gaan. Meer nog, al vanuit je luie ligstoel aan het zwembad spot je heel wat verschillende vogels. En ga je op wandel door het dorp kom je nog meer gevleugelde vrienden tegen. Eén van onze gasten schreef een verslag van zijn ervaringen tijdens het vogel spotten toen hij in juni dit jaar bij ons logeerde. De foto's van de vogels die jullie in dit verslag zien zijn van zijn hand.

a-ti.org_ooievaar


Spanje staat bekend als walhalla voor vogelliefhebbers. Zeker de Ebro delta en de streek Extremadura zijn vogelgebieden bij uitstek. Echter je hoeft vanuit Valderrey helemaal niet naar deze streken af te reizen, rondom a-ti is er al genoeg bijzonders te zien. Omdat er in het dorp weinig permanente bewoning is, je vanuit het dorp zo de ‘ruigte’ in loopt en er overal hoekjes, gaatjes, muurtjes en bosjes zijn, wemelt het hier van de vogels. Graag deel ik met jullie een beschrijving van mijn dagelijkse rondje Valderrey die ik in juni 2022 deed en wat voor vogels ik ben tegengekomen.

Ik begon altijd voor het ontbijt met mijn rondje. Vanuit de voordeur van de B&B gelijk rechtsaf, richting het pad naar de lagune. Daar in de bosjes en bij de lagune zelf zitten vaak spreeuwen, huismusjes en putters (distelvink). En in de bomen nabij het zwembad zit elke dag de Europese kanarie te zingen.


Als je doorloopt langs het pad, houd je rechts aan. Je loopt dan richting het ooievaarsnest net buiten het dorp. Deze steekt overal bovenuit dus is niet te missen. Op weg naar het ooievaarsnest heb je kans op het spotten van een roodborsttapuit, kneu, Europese kanarie en de witte kwikstaart.


Bij het ooievaarsnest kan je op de picknickbankjes even uitrusten. Goed kijken want de Hop vliegt hier rond, op zoek naar insecten. Vanaf de picknickbankjes loop je of buiten langs of door het dorp richting de kerktoren op de heuvel. Onderweg in de tuintjes heb ik veel zwarte roodstaarten gezien, die zijn heel talrijk.


De kerk is een hotspot voor allerlei vogels. Ze gebruiken het gebouw als rustplaats en uitkijkpunt, ook broeden ze in de scheuren en gaten van de toren. Waargenomen zijn kraai, houtduif, kleine torenvalk, steenuil en buizerd. En boven op de toren natuurlijk weer de ooievaar.


Vanaf daar loop je weer snel terug naar de B&B want Lindsy en Jeffry staan alweer klaar met het heerlijke ontbijt. Net voordat je naar binnen gaat vliegt nog even de zwarte wouw boven je hoofd. Wat is het hier prachtig !


Bedankt Etien voor dit leuke verslag! Mede dankzij jou ontdekten wij dit jaar vogels die we nog nooit eerder opmerkten. Ondertussen kochten we zelf een verrekijker en zijn benieuwd wat we hier nog meer zullen spotten.


Ook zin om van al dit moois te komen genieten?
Lees dan alles over onze B&B en boek snel een plaatsje voor komend seizoen!


Terug naar startpagina inspiratie.